Skip to main content

Jeg gledet meg noe helt vilt til første tur med camperen, og onsdag 19.mai var den endelig klar. Jeg måtte klype meg litt i armen for å skjønne at dette virkelig var sant, samtidig som tårene trillet av glede over hvor heldig jeg er som har fått så utrolig god hjelp til å gjennomføre drømmen min.

Det tok litt tid å laste inn i det nye hjemmet mitt og komme seg av gårde, så klokka tikket og gikk. Men er det noe jeg ikke skal tenke på i denne bilen så er det klokka, så vi brukte god tid og dro av gårde når vi var klare. Vi kom ikke lange biten første natta, for første stopp ble faktisk Røykenvika noen få kilometer unna huset mitt. Man trenger jo faktisk ikke å dra langt for å få en fin tur.
Herlig å våkne opp og spise frokost med utsikt over Randsfjorden.

Etter frokost gikk turen videre til Tjøme. Kommunen som er kjent for sin vakre skjærgård og som er en av stedene i Norge med flest soldager.

Vi parkerte ved en bobilparkering på Verdens Ende som ligger ved sydspissen av øya Tjøme, og er et supert utgangspunkt for alle aktiviteter i området. Derifra er det bare få minutters gange ned til et herlig sted med holmer og koselige plasser overalt.
(Vær obs på at det ikke er så lett å fricampe her da de fleste steder nede ved sjøen er forbudt for bobiler).

På Verdens Ende finner du og vippefyret fra 1932, bygget med rullestein fra Tjømes strender. Fra fyret er det en vakker utsikt mot horisonten og Færder nasjonalpark.

Ute på holmene kan man kose seg med lunsj eller bare sitte å nyte utsikten. Det er og en restaurant på området og flere grillplasser.

Jeg hadde sjekket hva annet spennende og fint som befant seg i området, og det var ikke lite. En liten oversikt over noe av aktivitetene finner du under:

• Her kan du padle i den vakre skjærgården. Til for eksempel øya Ildværket.
• Klatre på Tjønneberget med vakker utsikt utover sjøen (her må du ha med eget klatreutstyr).
• Bade på en av de flotte sandstrendene i områdene.
• Surfe eller kite på den kjente stranda Krøkle.
• Hos Aktiv Fritid er det en helt unik klatrepark. Her finnes det også Via Ferrata Tjøme, sykkelutleie, zipline, rappellering, hengekøyepark og lokal mat fra Vestfold.
• Gå tur langs Kyststien
• Hver sommer arrangeres det soloppgangkonsert ved verdens ende.

Jeg skulle gjerne vært her mye lenger for å rekke igjennom alt, men valgte å gå for padling, sykling, og klatring på denne turen.

Det skulle være lite vind denne dagen og da var det perfekt å legge ut på en padletur til Ildverket. Vi satt ut kajakkene ved stranda ved Scandic Havna Tjøme hotell og derifra var det 5 km padling før vi var fremme ved den idylliske øya. Du kan og padle fra Verdens Ende som er en noe lenger tur.
Øst på denne fine øya ligger Paradisbukta som har en flott sandstrand. Vest på øya er det satt opp gapahuker til allmenn bruk som del av Padleled Vestfold. Her kan du gjerne overnatte, enten i en gapahuk, i hengekøye eller du kan sette opp telt. Det går også en merket tursti rundt øya på rundt 3 km.

Etter padleturen hadde vi lyst til å bli litt bedre kjent i området, og hva er vel mer perfekt enn å sykle på en liten oppdagelsesferd.
En herlig liten sykkeltur med stopp innom et lite koselig bakeri for så å sette seg på toppen av Hvasser og nyte utsikten.

Siste dagen på dette nydelige stedet gikk turen videre til Tjønneberget klatrefelt helt på spissen av Hvasser. Dette er virkelig en lekeplass for de som er glad i klatring. Her var det massevis av muligheter for både buldring og klatring. Og ikke minst lå det utrolig fint til med utsikt rett mot sjøen.


Foto: Øyvind Wold


Foto: Øyvind Wold

Når det gjelder overnatting på dette herlige stedet, er det nok å velge mellom. Du kan for eksempel tilbringe natten på noen av stedene under:
– I gapahuk, hengekøye eller telt på Ildværket
– Scandic Havna Tjøme Hotell
– Engø Gård
– Under åpen himmel på en holme
– Campingplass

Men det var ingen tvil om hvor vi ønsket å overnatte på denne turen med en nybygget campervan.

Jeg skulle gjerne vært på dette herlige stedet videre, men jeg kommer snart tilbake igjen.

Håper du fikk noen gode tips til hva du kan finne på  i Tjøme, og ikke minst tusen takk for at du tar deg til til å være innom siden min.

 

 

Leave a Reply