Skip to main content

Nå når jeg har bodd noen dager i bilen er jeg superglad for alle de gode løsningene vi fant ut av i byggeprosessen på campervanen.
Alle de små men så viktige løsningene som har gjort kjøkkenet helt perfekt til mitt bruk. Jeg fikk lyst til å dele det med deg og så kanskje du kan få noen gode tips til hvordan du har lyst til å bygge ditt lille drømmekjøkken i campervanen din.

Norgesglass skrudd opp under skapet gjør at enda mer plass blir utnyttet godt da det fort kan bli mangel på kjøkkenskap.

Urter i vinduskarmen – Tror det må være første gang jeg har fått noe grønt til å gro, så urtene trives godt i vinduskarmen på bilen.
Jeg har fått laget en egen blomsterkasse som er tilpasset kjøkkenbenken, og som er vanntett. Mellom urtene har jeg lagt pyntestein. Det blir jo enda mer hjemmekoselig i campervanen med litt urter i vinduet.

Vi laget en fjøl som er både lokk til vasken og fjøl på andre siden.
Digger den og ikke minst at den kan legges over vasken så det blir enda bedre benkeplass. Det er og laget kant så den passer godt ned i vasken.
Fjølen er oljet med hardvoksolje for at den skal holde bedre.

Tørkerullholder – Øverst i høyre hjørne har vi laget et hull i «kjøkkenveggen», med en luke på høyre side av veggen ut mot døren. Her er det plass til en tørkerull, og den blir virkelig flittig brukt. Perfekt til bruk på kjøkkenet samtidig som jeg når den utenfra.

Kjøkkenkran med pumpe – Som nevnt tidligere er kjøkkenkranen et kobberrør rengjort og lakket. Rørsystemet går bak kjøkkenveggen og ned i skapet under hvor vanntanken er. Her er det en pumpe ned i tanken, og ved å holde kneet inntil bryteren kommer det vann og begge hender er frie. Bryteren ser du på bildet under ved komfyrdøren. Jeg er så utrolig fornøyd med også denne løsningen.

Jeg kan ikke la være å nevne komfyren, for den tror jeg nesten ikke jeg hadde klart meg uten. Den blir utrolig mye brukt og fungerer veldig bra.

Skapet under vasken ser slik ut. Her er det en 25 liters kanne hvor pumpen er. En enkel Gardena kobling så det er lett å løsne kannen. Jeg har valgt å ikke ha den større da det er lettere å fylle opp vann og da heller ha mange mindre kanner i tillegg.
Det er satt på en liten klemme rundt slangen så vanntrykket ikke blir for stort og vi sparer mer på vannet.

Gasskapet er laget så jeg enkelt kan komme til utenfra. Det er og laget en luke inn så jeg lett kan skru av gassen om kvelden. Det er og satt inn en gassalarm i dette skapet.
I tillegg er det laget et hull ut i bunnen av skapet i tilfelle gasslekkasje.

Kjøleskapet er plassert ved siden av gassrommet med god lufting både ut i rommet og bak. Perfekt med et kjøleskap som går på både strøm og gass. Men vær obs på at kjøleskapet bruker opp all strøm i bilen over natten, så jeg bruker dette kun på gass når jeg ikke er koblet til strøm.

Over kjøleskapet er det laget en liten varmeskuff. Her kan jeg tørke fuktige ting, og de tørker på et blunk. Det er netting i bunnen på skuffen og rikelig med lufting rundt kjøleskapet.
Dette er viktig da kjøleskapet trenger mye lufting. Jeg har aldri på kjøleskapet om natten eller når jeg ikke er i bilen. Matvarene holder seg faktisk kalde over natten selv om kjøleskapet ikke står på.

Takluke med inn/ut vifte. Den trekker matosen godt ut av bilen.

Tappekran med plass til en 3 liter eplemost eller vin 😉 Over den lille hylla på kjøkkenet fikk jeg laget en kul liten løsning, da har jeg alltid et glass vin å by på hvis jeg skulle få besøk 🙂
Her er det gjort samme løsning som med tørkerullholderen med god  plass bak kjøkkenveggen og en liten luke på siden.

Nett til frukt og grønnsaker i hjørnene. På IKEA fikk jeg kjøpt noen søte nett som passet perfekt til å ha frukt og grønt i. Denne hang vi opp med en liten krok på døren til vinskapet.

Stikkontakter har elektrikeren laget i massevis. Det er utrolig kjekt å ha dette rundt om i hele bilen.
Jeg har fått laget USB kontakter inne i et skap så mobiler og annet kan lades der.
Mer om opplegget av strøm kommer i eget innlegg.

Håper du fikk noen ideer til ditt eget lille drømme campervankjøkken  ved å lese dette.

Leave a Reply