Skip to main content

Jippiiiii jaaaa, etter over et 1/2 år med jobbing er bilen ferdiiiiig.
Dette har vært så utrolig gøy og lærerikt, og jeg hadde ikke i min villeste fantasi drømt om at bilen skulle bli så fin når jeg sto der med nøkkelen i hånda og ikke skjønte hvor jeg skulle begynne en gang.

Den siste delen av jobben har vært så utrolig gøy, når bare en og en ting i bilen blir ferdig og jeg ser resultatet etter så mange timers jobbing.

Etter at skapene i del to var ferdige begynte vi å lage det som skulle bli en knagg. Her limte vi på karabinkroker på en treplate. Og sånn ble resultatet.

Så var det benkeplaten sin tur. Etter mye virkelig nøyaktig arbeid for å få den til å passe inn (som alt annet og forsåvidt) skulle vi olje den svart med Osmo olje. Deretter var det 2 strøk hardvoksolje som skulle over for å få en mest mulig slitesterkt benkeplate.
Over vasken laget vi en plate som delvis blir felt ned i vasken så vasken ikke skulle synes. Denne ble laget som en fjøl på baksiden så hver del skulle være til nytte.
Benkeplaten er og laget av gjenbruksmaterialer.

Kjøkkenkranen ble en utrolig praktisk og enkel løsning med tanke på frost og blandebatterier. Derfor brukte vi kun et kobberrør som ble rengjort med rødsprit før lakkering. Røret ble bøyd og formet av dyktige rørlegger Finn, så det skulle passe perfekt inn. Det fungerer utrolig bra med en bryter ved knehøyde så det bare er å holde kneet inntil og begge hendene er fri.
Så ble det laget en løsning bak kjøkkenveggen så minst mulig skulle synes, og da med en pumpe ned i en kanne i rommet under vasken. Jeg har valgt å ha en liten kanne så det er lett å få den med seg og fylle vann i en bekk eller annet. Jeg kommer til å ha flere kanner i bilen så det bare er å fylle opp.

Det elektriske anlegget intet unntak, for en jobb som ble gjort her.
Mange utrolig gode ideer og viktige detaljer.
Det kommer et eget innlegg om hva som er gjort i forhold til det elektriske.

Til kjøkkenveggen ble det brukt membanplater bak og steinfiner foran. Denne oljet vi svart før vi brukte hardvoksolje på denne også for best mulig holdbarhet.

Kjøleskapet valgte jeg et som går både på vanlig strøm, 12 v og gass. Dette bestilte jeg gjennom Max Fritid. Et lite og praktisk kjøleskap hvor det er plass til det viktigste.
Komfyren av merket Dometic kjøpte jeg hos Marineshop.no, og jeg er veldig fornøyd med den. Jeg valgte en med stekeovn for tenker at jeg gjerne vil ha muligheten til å bake litt i bilen, og da er den perfekt.
Komfyren går på gass.

Også var det bildet på bakdørene sin tur. Dette er fra en tur jeg var på i fjor sommer: Tomma på Helgelandskysten med Lovund i bakgrunnen. Jeg elsker det stedet, og derfor valgte jeg det som utsikt i bilen.
Vi har satt en lysskinne rundt med LED lys i, og det ble ekstra fint.
Bildet er printer på en type metallplate som blir brukt til skilt/plakat og som tåler å stå ute.
Og jeg ble suuuuuperfornøyd med det.
Jobben ble gjort av Pettersen foto.

Så elsker jeg å bruke friske urter, så det måtte jeg finne en plass til.
Fant den perfekte plassen i «vinduskarmen» på skyvedørene, og da ble det massevis av plass til urter. Du ser det på bildet over fra kjøkkenet.
Jeg fikk laget beslag hos en lokal utrolig dyktig blikkenslager.
Han laget også beslag så bordet kan legges ned og sofaen blir til seng.

Flere artige og praktiske detaljer ble det ut av et halvt år med jobbing i bilen. Disse kommer jeg tilbake til da de ikke er helt ferdige enda.

Jeg skal også lage en egen detaljert oversikt over alt som er brukt av materialer og pris på dette prosjektet som kommer i et annet innlegg.
Men enn så lenge kan du se på noen bilder fra siste del av byggingen. Håper du får litt inspirasjon fra dette hvis du en gang skal bygge din egen campervan.

Det anbefales virkelig 😀

Det ble litt vanskelig å få hengt en postkasse på den nye boligen min, så derfor ble postkassen laget av SecPro og passet perfekt på utsiden av bilen 😉

Det er ikke store plassen i bilen, men jeg tenkte at et toalett skal jeg få plass til. Og det ble det… I bunnen av høyskapet skapet står det en porta potti, så har man i nødstilfelle 😉
Dusjen har jeg fått laget av dyktige Arne Martin som klarer å få til det meste. Denne kommer det mer info om senere da den er hengt opp utendørs.

Så hyggelig at du følger med på siden min, det setter jeg utrolig pris på. Nå starter turen rundt i Norge, så håper du blir med på veien videre også 🙂

Leave a Reply