Skip to main content

Oppdagelsesferden i Österlen fortsetter, og jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne for dette området i sydøstlige Skåne er så utrolig vakkert.

Vi tenkte at sykkelen er et godt alternativ til å utforske videre, og pakket en liten sekk for å være ute hele dagen. Etter en god frokost, med råvarer fra gårdene rundt i Österlen og en stretchingøkt, bar det avgårde på sykkelen.

Først syklet vi forbi Kivik Musteri som absolutt er verdt å ta turen innom. Her bugner det av epler i alle varianter.
Etter en tur innom Kivik syklet vi gjennom nasjonalparken Stenshuvud, men her er det ikke lov til å sykle til info (noe vi klarte å unngå å se🙈, så trill sykkelen der om du skal dit). Utrolig vakkert var det også der.

Vel ute av skogen var det bare en lite steinkast på en koselig sti (uten sykkel😉) før man var ved en helt fantastisk strand.

Men det var flere steder å oppdage rundt i området, det er helt sikkert. Vi ruslet opp til syklene igjen og syklet til vi så et skilt hvor det sto Eternell gården, hvor de solgte honning.
Her måtte vi stoppe, og for et sted og noen folk. Vi fikk se på hvordan honningen ble til fra bikuben og til det kom i glasset, historien om at han reiste rundt til andre birøktere for å parre biene, at de faktisk parrer seg 200 meter oppe i luften og masse annet jeg ikke hadde anelse om. Utrolig interessant var det ihvertfall.

Det var flere steder vi skulle få med oss på turen i Österlen, og dette er noe av det vi gjorde de neste dagene:

Knäbäckshusens strand – Nok en helt nydelig strand 🏖 Jeg trodde ikke det var så mye vakkert og fine steder i Sverige, det må jeg ærlig innrømme.

Litt leking må også til, og ikke langt unna Simrishamn, rett ved stranden, dukke disse små buldre stenene fram 🧗‍♂️

Jeg er jo rimelig glad i sjokolade, så vi måtte også innom Österlen Choklad Fabrik som holder hus i en gammel byskole fra 1893. Her blir alt de selger laget før det blir sendt rundt i alle verdens hjørner.
Nam 😍, her var det mye godt! Og favoritten må nok være varm sjokolade med lakris, den smakte helt himmelsk.

Så ble det en liten smakstest på hvilken praliner som ble vinneren. Den som vant prisen for mest uventet smak var nok praliner med Oregano, spennende å smake nye smaker.

Jeg kan ikke la være å nevne Linas och Binas. Her driver mor og datter Eva og Lina sin egen gårdsbutikk, med en utrolig koselig historie om hvordan de startet det hele. Her selges blant annet honning som håndteres helt uten oppvarming for å bevare mest mulig næringsstoffer.
Det var så koselig her at jeg gjerne kunne blitt hele dagen.
De har også nettbutikk hvis du vil ta turen innom, og ikke er i Sverige.

http://linasockbinas.se

Jeg er så imponert over hvert eneste sted og historie her så jeg har lagt ved en link til andre gårdsbutikker også. En fin liten guide som jeg har brukt mye for å finne fram.

http://gardsbutiker.se

Og etter en dag med masse inntrykk var det bare å nyte en bedre middag med alle råvarene fra de forskjellige gårdsbutikkene. Maten smaker jo så ekstra godt da, og spesielt når man kan sitte å nyte maten på stranda 🥰

Litt kveldsjobbing må til når jeg holder på med oppdagelsesferd på dagen, men det går helt fint så lenge kontoret ser sånn ut 😃

Jeg må også nevne Simrishamn, en utrolig koselig liten by. I denne lille koselige bakgården dukket verdens koseligste pizza restaurant opp, ved navn Gårdens. Her hadde de faktisk den beste pizzaen jeg har spist noen gang. For ikke å snakke om isen, den var syyyykt god 😍

Det skal jo være rundt 300 slott i området her, så vi kunne ikke dra uten å få med oss ett av disse. Kronovalls slott var jo helt sykt fint. Her arrangeres det både konserter, det er vinsmaking, andre arrangementer og du kan også overnatte her. Helt nydelig sted. 

Og resten av tiden tilbringes ved å nyte alt fra en god kopp te, sitte og se utover vannet (uansett om det er tåke så jeg ikke ser noe som helst 😅), eller bare få med seg alle fine små inntrykk 🥰

Og sånn går hårvasken til. Det funker jo helt supert å vaske håret i havet 😃

Tusen takk for nå vakre og spennende Österlen, vi kommer definitivt tilbake til dette lille paradiset 💚

 

Leave a Reply