Skip to main content

Ingredienser:
(4 personer)


2 stk ytrefilet eller indrefilet
Salt og pepper
2 fedd hvitløk
3 stilker rosmarin
1 bit parmesan
1 pose ruccola
1 pk cherrytomater
1 stk sitron
Olivenolje og balsamico til å dryppe over

Temperer kjøttet før steking. Krydre med salt og pepper. Varm en tykkbunnet panne og ha i olivenolje. La det bli rykende varmt før du legger i kjøttet. La biffene steke i ca 3-4 minutter på hver side. La kjøttet hvile på tallerken så lenge.

Slå ut stekefettet fra pannen uten å vaske den. Senk temperaturen og hell i litt olje. Legg sitronen delt i to  med snittflaten ned, knuste hvitløksfedd og rosmarin i pannen. La det surre over middels varme i ca 5 min. Løft ut sitronen og slå alt fettet fra pannen over biffene. 

Vend så salaten og tomatene med noen dråper olivenolje og en liten skvis av sitronen. Legg salaten utover et passende fat. Skjær kjøttet i jevne skiver på tvers av fibrene. Legg kjøttet over på fatet. Riv eller høvle over parmesan og server med den stekte sitronen ved siden av til å presse over.

Serveres med små stekte poteter.

Leave a Reply