Skip to main content

Denne suppen er en av mine favoritt supper, og passer like godt en kald vinterdag som en fin sommerdag 🙂 Det tar ikke mange minuttene å lage denne suppen, så den er absolutt verdt å prøve. Har du i tillegg i egg og fullkornspasta, har du et godt måltid.

 

Ingredienser 4 porsjoner:

1 løk, hakket
1 båt hvitløk, finhakket
2 ss rapsolje til steking
4 ss tomatpure
2 bokser hermetiske tomater
8 dl vann
1 terning grønnsakbuljong
1/2 potte frisk basilikum
Salt/Pepper

Fres løk og hvitløk i en kjele med olje.
Tilsett tomatpure og la det surre i 1 minutt.
Ha så i hermetiske tomater, vann og buljong.
Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter.

Kjør suppen til ønsket konsistens med en stavmikser.
Tilsett haket basilikum, smak til med salt og pepper.
Ønsker du suppen litt mildere kan du tilsette en fløteskvett.

Serveres med kokt egg og eventuelt fullkornspasta.

Leave a Reply