Skip to main content

Det tok ikke lange tiden før jeg ville tilbake igjen til Senja og Mefjordvær…. Så jeg satt meg på fly en sen novemberdag, og gledet meg stort til å komme tilbake til dette herlige stedet hvor gjestfriheten er stor, og det første som møter deg i døren på vei inn er: This is a small house with a big welcome! Noe som definitivt stemmer.

https://youtu.be/c_r2jTF5iO8

Koselige Mefjordvær i ruskevær, med glimt av de mektige fjellene bak.

Det var meldt skyet vær helt fram til dagen før jeg skulle dra, men da ble det brått endret…. Senja ønsket å vise seg fra en side med mye vind og regn. Men det gjorde ikke inntrykket mitt av Senja noe dårligere, men heller enda bedre.

Bent fra Senja Lodge & Mountainguides kjenner Senja som sin egen bukselomme og hadde ingen problemer med å finne de fineste plassene uansett vær, og turene ble bare enda mer spektakulære.
Så med hodelykt og stor eventyrlyst dro vi på tur i vill og vakker natur.

Her med utsikt til Gryllefjord, et lite tettsted ytterst mot havgapet. 

En annen tur som og fikk meg til å føle en evig takknemlig for å oppleve dette, var i skaret mellom Hesten og Segla.
Uansett hvor man snur seg er det som et eventyr.

Bildene under med Segla i bakgrunnen.

Og snur man seg rundt er det en fantastisk utsikt mot Senjahopen og Mefjordvær. 

Det er ikke bare fjellene her som fanger min entusiasme. Strendene her med sitt turkise vann og mektige fjell bak blir jeg aldri lei. Ikke minst den friske luften å høre bølgene slår inn mot stranden, gjør at jeg blir helt betatt og tiden bare stopper.
Selv i mørket er dette stedet helt nydelig!

En spennende tur langs fjorden gjorde inntrykk. Etter godt og vel 4 km langs fjorden møtte dette synet oss…
11. januar 1954 totalhavarerte det engelske skipet Kingston Aqvamarine i en snøstorm. Mannskapet på 21 personer som var ombord overlevde og ble tatt hånd om av lokalbefolkningen, og siden den tid har skipet ligget her til minne om hvor hardt havet kan være.

Vel hjemme igjen etter en helt magisk tur kan jeg jo ikke annet enn å savne Senja, og jeg drar nok tilbake så fort jeg får sjans igjen.
Og hvis jeg ikke har blitt avhengig av eventyr og fantastisk natur fra før, så ble jeg det ihvertfall nå 😉

Tusen takk igjen for nok en uforglemmelig tur!

Leave a Reply