Skip to main content

Fredag 21/1 var alt klart for turen mot Nordkapp. Kajakken var på plass, bilen var stappfull  og jeg kunne nesten ikke vente med å dra 🥳🚐
Takket være Thule sin Hullavator så er det mulig å få kajakken opp på taket på egenhånd også.

Første stopp ble Åndalsnes og en liten tur opp til Rampestreken og den nye restauranten Eggen, 708 moh på toppen av byfjellet Nesaksla.
Her kan det nytes en utsøkt matopplevelse med 360 graders utsikt over fjellene rundt.
Jeg valgte å gå opp, men det er og mulig å ta den nye Romsdalsgondolen.
Det var tau langs store deler av ruta så det var en utrolig fin tur å gå opp dit vinterstid. Kanskje minst like fint som på sommeren da det ikke var et menneske på veien opp, og en magisk utsikt over vinterkledde fjell 😍🏔

Vinterpadling i Rauma var og noe jeg måtte prøve. Det ga virkelig mersmak og jeg er så utrolig glad for at jeg tok med kajakken min på turen🛶💙

Etter en natt i Åndalsnes gikk turen videre til Molde. Her skulle jeg innom innom Reser Molde hvor et par nye randonee ski sto og ventet på meg 🙏😍🎿 Jeg bare digger denne butikken, det er alltid så god hjelp og hyggelige folk der. Her fikk jeg masse tips til turer og severdigheter, så jeg må jo tilbake hit på veien nedover igjen.

Det var litt ruskevær men skiene måtte bare testes. Jeg fikk tips om Nonshøa i Oppdal, og satte kursen dit. En superfin liten topp på en ruskeværsdag. Og skiene kan jeg ikke få fullrost, de var helt magiske så jeg gikk egentlig bare å smilte på vei opp. Nedturen var verre, for med mine skikunnskaper nedover var jeg vel mer nede i snøen og kavet enn over 🤪 Men skiene kan jeg ikke skylde på ihvertfall 🙈😅  Så sykt gøy, gleder meg til mange flere skiturer!!

En liten tur innom klatresenteret Crux måtte også til. Utrolig bra sted med både treningssenter og klatresenter i ett 😀 Her kan du kjøpe drop inn time og nyte hele dagen her.

Så satt jeg kursen nordover og fant et fint sted å parkere for natten like utenfor Trondheim, helt nede ved sjøen 💫

Ikke bare idyll å vintercampe når vinduene fryser til is så det ikke går an å se ut, og en dusj og toalett er langt unna 🥶 Men så utrolig mye man setter pris på en dusj og do når man først finner det. Det føles egentlig utrolig herlig å bli så glad for så lite, noe man er vant til å ta for gitt 🙏

Neste stopp for turen skulle skulle bli Havkanten Gjestehus på øya Husvær på Helgelandskysten. For et sted, det er bare så utrolig vakkert her💙 For ikke å snakke om Havkanten, dette stedet må bare oppleves 🥰
Og har man ikke egen kajakk så kan man få leid her.

En stor takk til Havkanten Gjestehus for gjestfriheten ❤️

Det går nesten ikke an å beskrive hvor utrolig fint det er å padle her på vinteren. Her med fjellformasjoner de sju søstre som ruver opp i havet foran oss. Ubeskrivelig vakkert 💙🛶

Er det rart man blir hektet på dette?

Planen var å padle rundt øya Husvær med utgangspunkt fra Havkanten Gjestehus, men med litt mye vind og sjø på den ene siden gikk turen tilbake samme vei. Utrolig fin tur som virkelig anbefales hvis du er i området.

Det er så utrolig fint å våkne opp til soloppganger, her fra Havkanten Gjestehus☀️

I skrivende stund sitter jeg i bilen med en tekopp og har tent stearinlys mens det holder på å blåse opp til storm, så da er det bare å parkere bilen her til det roer seg, før turen går videre nordover☕️

Da blir det massevis av tid til å øve mer på gitaren også😊

Leave a Reply