Skip to main content

Jeg trodde det skulle være fint ved Gardasjøen, og tenkte at hit må vi reise en tur for å sjekke ut. Men denne plassen var ikke bare fin, det er vel mer et paradis for den som liker å sykle, gå fjellturer, klatre, drive med vannsport og masse mer.
Men i dette innlegget skal jeg fortelle mest om de sykkelturene vi foreløpig har hatt her, for det er noen av de fineste rutene jeg noen gang har syklet 🤩
Vi valgte å først reise til Riva del Garda og Torbole helt nord i Gardasjøen. Planen var å ikke bli her så altfor mange dagene, men det forandret seg fort, tanken ble heller hvordan skal vi i det hele tatt få lyst til å reise herifra.

Etter å ha kjørt mye rundt og mest fricampet helt fra jeg startet turen i fjor sommer, fant vi ut at vi tar inn på en campingplass en liten stund. Det er et mylder av plasser rett ved vannet så her er det bare å velge og vrake.
Vi havnet på camping Al Porto i Torbole en utrolig fin fire stjerners campingplass et steinkast fra Gardasjøen. Her er det alt vi trenger og mer til.

Vi er absolutt ikke ferdig med å utforske denne lekeplassen, men jeg må først skrive litt om to av sykkelturene vi har hatt her.
For selv om jeg har syklet mange fine steder er det få plasser som kan måle seg med dette. Også på grunn av hvor godt det er lagt til rette for sykling her, man trenger knapt nok sykle på en eneste bilvei, det er lagt opp sykkelveier over det hele.

Det er et mylder av turer å sykle her, så det var vanskelig å velge hvilken tur vi skulle starte med. Men etterhvert ble det ikke tvil om annet enn at den første turen måtte gå opp til Lago di Ledro. Da var det bare å sette på appen Outdooractive, en app som er helt sykt bra etter min mening. Her ligger det ruter over alt og det er bare å følge en merket rute inne på appen. Kommer du utenfor sier den fra. Her får man all info om høydemeter, moh, lengde og en haug med annen info.


Så til selve sykkelturen mot Lago di Ledro:

En vei fra Torbole til Lago di Ledro – 15 km og 618 høydemeter.
Turen går på grusvei og asfalt og stort sett på bilfri vei.

Turen startet fra stranden ved campingen. Vi syklet først bort til Riva del Garda hvor selve stigningen startet.
Langs framsiden på fjellet i midten av bildet under gikk grusveien opp til den slynget seg rundt fjellsiden og et nytt eventyr av en tur åpnet seg. Fra en helt fantastisk utsikt over turkise Gardasjøen, til små smale stier og veier gjennom små koselige landsbyer var det bare som en drøm å sykle gjennom denne varierte stien fram til Lago di Ledro.
På veien opp er det opptil flere koselige plasser å sette seg og spise litt.
Og har du ikke fått nok sykling når du har kommet til Lago di Ledro så er det masse muligheter til å sykle mer også, men vi stoppet her og satt oss ved vannet og nøt en is.

Vi hadde fått tips om nok en tur og et vann som skulle være så fint. Og med jeg som må se hvert eneste vann så bar det oppover igjen og denne gang mot Lago di Tenno.

Sykkeltur til Lago di Tenno

En vei – 15 km
Høydemeter – 580
Også denne turen gikk på grusvei og asfalt, stort sett på bilfrie stier.

Fra samme utgangspunkt som forrige tur bar det oppover en koselig vei som etterhvert viste seg å være minst like fin som den første turen. Og med utsikt over Gardasjøen mellom oliventrær og vingårder kunne jeg ikke annet enn å bli enda mer imponert over dette stedet.

Etterhvert kom vi til den koseligste lille landsbyen ved navn Tenno, som egentlig bare må oppleves. Det føltes som tiden hadde stoppet opp der og tok meg tilbake til middelalderen. Denne lille landsbyen er også kjent som en av Italias vakreste landsbyer.

Målet med turen var å komme opp til Lago de Tenno, og det var virkelig verdt turen. Fargen på vannet og hele området rundt var helt spesielt. Denne vakre innsjøen ble dannet på 1100 tallet av et skred som blokkerte elven.

Vel tilbake måte vi ta turen innom Bike Farm. En café som jeg bare digger rett og slett, her ligger det de koseligste putene i hagen hvor man kan nyte en god matbit eller bare noe kaldt å drikke etter turen.

Det er uendelig mye å skrive om fra dette utrolig herlige stedet, men det skal jeg skrive mer om i neste innlegg 🇮🇹

Håper du har fått noen gode tips og litt inspirasjon her, også håper jeg at du følger oss videre på turen 🥰🚌

 

 

 

Leave a Reply