Skip to main content

Leter du etter fine opplevelser i Norge? Da vil jeg absolutt anbefale Nedstrand. Noe av det som gjør dette stedet til noe helt spesielt er at det minner om en koselig sørlandsidyll, men samtidig har du fjellene kun et steinkast unna, hvor utsikten knapt kan beskrives men må oppleves.
Dette stedet fikk jeg virkelig ikke lyst til å reise fra igjen.

Nedstrand er et tettsted i Tysvær kommune i Rogaland, med ca 900 innbyggere. Klimaet her er ofte bedre enn Vestlandet generelt og temperaturen her ligger ofte 7-8 grader varmere enn i Haugesund, som ligger ca 45 min kjøretur unna.

Nedstrand ligger med ryggen til nordavinden og med ansiktet mot sol og sjø.

Her kan du nyte strendene eller rusle en tur langs vannet ut til Leirå fyr, med en flott utsikt over Nedstrandfjorden. Det er flere strender å velge mellom, enten du vil være helt for deg selv på en koselig liten strand, eller ta turen innom den fine sandstranden rett ved parkeringsplassen ved stien ut til fyret.

Kunne du tenke deg en tur opp noen av de flotte toppene i området er det nok å velge i her og. Holekleiv  kan du gjerne kjøre opp, eller du kan rusle den koselige svingete lille asfaltveien med hvitmalte hus opp til en utsikt du gjerne kan nyte hele dagen.

Vil du høyere opp kan jeg absolutt anbefale Himakånå (lille Trolltunga) 357 moh og Stølanuten 578 moh, som begge har en storslått utsikt du sent vil glemme.
Turen til Himakåna er på ca 2 km og her er det er fin grusvei helt fram. Videre opp til Stølanuten går det sti. Har du lyst til å overnatte på toppen er det ingenting i veien for det.
Ta med sovepose og liggeunderlag, så kan du nyte både solnedgangen over fjellene og soloppgangen over havet herifra.
Ønsker du en lenger tur kan du gå videre fra Stølanuten til Rossafjell, Skrubburdnuten og til slutt Dalvanuten. Denne turen tar ca 5-7 timer. Det er godt merket hele veien.

Du parkerer ved Jokerbutikken i Hinderåvåg, og herifra er det ikke lange biten langs veien før du tar til venstre og turen oppover mot toppen starter. Det er godt merket hele veien. Turen til Himakånå ligger også godt forklart på ut.no.

Lunsjpakke til turen (som forøvrig smaker utrolig godt) kan du bestille i hele sommer på telefon 40874104, eller den kan kjøpes direkte i Colonialen ved Jokerbutikken på parkeringsplassen.

Bildet under er fra Himakånå.

Nedstrand har mer å by på: Smaken av Lie Gaard bør du absolutt få med deg. Sigrid og Oskar foredler og selger naturens ville vekster.

Se mer om Lie Gaard i linken under:

https://liegaard.no/om-oss/

For ikke å snakke om Nedstrand bryggeri. Er du glad i øl bør du absolutt smake på dette. Det kan faktisk hende du ikke trenger å være så glad i øl en gang for å like dette ølet.
Her får du smak av alt fra blåbær og tropisk til lakris.

Se mer om Nedstrand Bryggeri i linken under:

https://www.nedstrandbryggeri.no/

SPISESTEDER:
Jeg var innom to steder i løpet av turen og begge stedene serverte utrolig god mat.

Café Nais rett ved brygga som serverer gode tradisjonsretter og har en hyggelig bevertning. Jeg valgte laks, og det angret jeg ikke på. Her kan du og få kjøpt en smakfull dessert.

Colonial er en kafé rett ved siden av Jokerbutikken i Hindervåg. Kokken Ørjan som driver stedet her i sommer kan virkelig sakene sine.

Vi fikk en prøve en spesialbestilling fra Hetland Gård, med en hamburger laget av Wagu kjøtt. Dette smakte utrolig godt.

Bakkevig Gard ut mot Liarvåg selger jordbær langs veien, som du absolutt burde stoppe innom å smake på.

Har du lyst til å dra på en laksesafari er dette også mulig fram til 15/7.
Påmelding på telefon 91191825 eller send en melding til Nedstrandsvekst på FB.

Nedstrand har også et av landets eldste trebygg. Dette står på Nedstrand Bygdemuseum, og her kan du blant annet se den restaurerte Tollboda fra 1549, og høre om den spennende historien.

OVERNATTING:
Det finnes tre campingplasser i området – Stuvik, Nedstrand feriesenter og Sandvik camping.

Joker Nedstrand leier også ut leiligheter, disse er populære om sommeren så det kan være lurt å booke tidlig.

Høyt og lavt – klatreparken er også absolutt verdt å ta turen til.
Her kan du til og med overnatte midt i klatreparken på glamping.

Er det rart man blir glad i dette stedet?

Leave a Reply