Skip to main content

Hva er vel bedre enn en suppe laget helt fra bunnen av. Denne suppen gir en herlig smak, og i tillegg er det mye sunt i den.
Helt super er den også å ha i termosen på tur.

Ingredienser:
4 porsjoner

2 stk rødløk
2 stk gulrøtter
2 stk stangselleri
1 rød chili
3 fedd hvitløk
20 g frisk basilikum
1,5 kg modne tomater
2 stk grønnsaksbuljong
2 liter vann
Salt/pepper
Olivenolje

Skrell rødløk og gulrot. Del dette og stangselleri i biter og ha det i en kjele med 1 ss olivenolje. La det surre på middels varme i noen minutter.
Fjern frøene på chilien, og skrell hvitløken. Hakk chili og hvitløk i små biter og ha dette i kjelen sammen med de andre grønnsakene.
Tilsett så fersk basilikum og grovhakkede tomater i kjelen.
Kok i ca 5 minutter.
Hell så i 2 liter kraft, eller vann med grønnsaksbuljongene.
La det hele koke i 40 min, før du kjører suppen med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.

Nytes med egg og gjerne fullkornspasta.

 

Leave a Reply