Skip to main content

Bakernes paradis i Lauvvik og Flørli i Lysefjorden

Disse små perlene av steder, gjestfriheten og hele stemningen kan knapt beskrives.

Vi ble først tatt med til et lite paradis i starten av Lysefjorden – Bakernes Paradis. Det tar omkring 20 minutter å kjøre hit, eller du kan ta deg hit via båtveien.

Bakernes paradis har en sjarmerende liten kafé, og er en plass du aldri får lyst til å reise fra igjen. Her kan du overnatte i hengekøyen din det er bare å finne en fin plass i hagen. Du kan parkere bobilen din på parkeringsplassen, eller du kan bare være her hele dagen og kose deg på den fantastiske plassen dette er.

Videre ble vi tatt med til en liten perle av et sted langt inn i Lysefjorden, Flørli. Det går kun an å komme seg hit med båt, og det er her du finner de spektakulære Flørlitrappene – 4444 trappetrinn rett til toppen av fjellet.

Et godt stykke oppe i trappene møter man på denne lille café. Jeg tok en liten titt på åpningstidene under skiltet og der sto det:
Åpent – en sjelden gang!
Så det kan være lurt med en liten matpakke 😉

Ned igjen fra fjellet kan du velge å gå en annen vei, så du får en runde. Ingenting å utsette på utsikten ned igjen heller.
Det kan nok være lurt å beregne ca 4 timer på denne turen.
1,5 – 2 timer opp kan du nok regne med hvis du skal ta litt bilder og stoppe litt på veien opp.

Det går ikke an å dra til dette stedet uten å få med seg noe som må være den koseligste og mest unike suiten jeg noen gang har sett. Bitte liten og helt for seg selv ligger denne koselige suiten. Hvor det kun er plass til en dobbeltseng. Utsikten fra den lille suiten er helt ubeskrivelig, så du må bare hit for å se den.
Det er også flere andre overnattingsmuligheter på dette herlige lille stedet.

Disse  fantastiske stedene kommer til å bli med i noen av turene vi holder på å lage i Norge. Her er det noe helt unikt og en gjestfrihet man sjelden opplever maken til.

En opplevelse jeg sent kommer til å glemme, og som jeg har utrolig lyst til å dele med flere.

Leave a Reply